Міський голова оглянув оновлений харчоблок гімназії та поснідав із панянками

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко сьогодні зранку завітав до гімназії, аби оглянути оновлений харчоблок та дізнатися, як харчуються гімназисти. До візиту долучилися заступниця міського голови Анастасія Чубіна та директор департаменту освіти та гуманітарної політики Богдан Бєлов.

Вони відвідали харчоблок, який місяць тому запустили в роботу після капітального ремонту, ознайомилися з новітнім обладнанням, умовами приготування їжі, поспілкувалися з працівниками їдальні та скуштували страви спільно з маленькими гімназистами.

За словами міського голови, Черкаси є серед лідерів в Україні із реалізації реформи харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, запровадження роздільного меню тощо. Також у місті вже багато років кошти міського бюджету спрямовуються на забезпечення учнів 1–4 класів безоплатним харчуванням.

«Харчоблоки навчальних закладів упродовж багатьох десятиріч не ремонтувалися та не оновлювалися, вони потребували осучаснення і модернізації. Гімназія № 9 є одним із найбільших закладів міста, тому саме тут реалізували капітальне оновлення: відремонтували приміщення, замінили комунікації, придбали професійне італійське обладнання, щоб кухарі мали змогу готувати якісну та смачну їжу для дітей.

Вітаю всіх із таким чудовим результатом. Дякую Збройним силам України, що діти мають змогу відвідували навчальні заклади, а платникам податків за те, що є змога спрямовувати бюджетні кошти на такі важливі потреби для школярів міста», — зауважив Анатолій Бондаренко.

Міський голова також випробував процедуру отримання обіду та долучився до сніданку разом із паняночками.