Гімназія приймала засідання краєзнавчого клубу «Моя Черкащина»

Черкаська обласна організація Національної спілки краєзнавців України на базі гімназії провела засідання краєзнавчого клубу «Моя Черкащина». Таку зустріч під головуванням керівника Черкаської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Валентина Лазуренка влаштували з нагоди Всеукраїнського дня краєзнавства.

Привітати учасників засідання завітала директорка гімназії Ірина Топчій, яка відзначила важливість краєзнавчого напряму під час навчального процесу.

«Наш колектив усвідомлює важливість краєзнавчої роботи, що ви здійснюєте. Ми ж несемо цю інформацію до наших дітей, батьків. Беремо активну участь у краєзнавчих проєктах. Наприклад, курс «Моя Черкащина» реально працює, подобається учням. І вихід на міжгалузеві проєкти здійснюється завдяки цьому факультативу і спрямований саме на краєзнавче пізнання. Ми намагаємося втілювати ваші ідеї і напрацювання в практичне навчання», – зазначила Ірина Топчій.

Валентин Лазуренко відзначив, що невипадково обрали гімназію локацією для засідання спілки та проведення клубу, адже колектив навчального закладу приділяє багато уваги краєзнавчим ініціативам.

Голова обласної організації спілки вручив почесну грамоту Ірині Топчій за непохитну національно-патріотичну та громадянську позицію, небайдужість до історії рідного краю, вагомий внесок у формування української ідентичності.

До членів спілки прийняли й нових членів. Серед них – учитель історії гімназії, співавтор курсу «Моя Черкащина» Андрій Стецюк. Він представив краєзнавцям роботи та проєкти, які реалізують гімназисти.

Також під час засідання презентувати МАНівську роботу мала можливість учениця 10-В класу, переможниця обласного етапу конкурсу Ніка Доан. Вона досліджувала історію зародження та розвитку партнерських відносин і співробітництва між містом Черкаси (Україна) та зарубіжними містами-побратимами.

Крім того, Валентин Лазуренко розповів про нещодавно видану разом зі своїми дітьми Євгеном і Міланою, які навчаються в гімназії, дитячу краєзнавчу книгу оповідань «Дитячі подорожі до історичного Суботова».