Гімназисти дізналися про особливості журналістських розслідувань від журналістів «Інфомосту»

Учні гімназії, учасники гуртка журналістів, які готуються до участі у Всеукраїнському турнірі юних журналістів, побували в гостях у інтернет-видання «Інфоміст». Журналіст Олена Шаповал ознайомила школярів із особливостями журналістських розслідувань, звідки можна взяти тему для розслідування, з яких джерел отримати інформацію, до кого звернутися за коментарем.
«Журналіст при підготовці та написанні матеріалу має опиратися лише на факти, підтверджувати їх документами, коментарями експертів тощо. Під час розслідування важливо зібрати максимум інформації і логічно та послідовно її вибудувати», – говорить Олена.
Серед прикладів власних розслідувань представники «Інфомосту» навели історію, коли на вулицях Черкас з’явилися оголошення про роботу кур’єром із високою зарплатою. Тоді журналіст Сергій Макаренко розслідував цю тему і з’ясував, що за такими оголошеннями «приховано» роботу в Росії із розповсюдження наркотиків. Олена Шаповал нещодавно розслідувала, чому не видають квитки на маршруті Черкаси-Київ та кому це вигідно.