Раду гімназії познайомили зі «слоном»

Днями відбулася рада гімназії, до складу якої входять учні, батьки, вчителі навчального закладу. Під час засідання учасники розглянули кілька питань: дізналися про проект участі гімназії в програмі робототехніки «Лего», про долучення до експерименту авторських шкіл, про ремонтні роботи, які нещодавно завершили, та про плани на найближчі кілька місяців.
Тренери та учасник команди Kiborgs.UA розповіли про особливості напрямку робототехніки «Лего» в навчанні, про участь у регіональному турнірі, підготовку до всеукраїнського етапу FIRST LEGO LEAGUE та презентували раді гімназії одного з роботів – слона, створеного за допомогою конструктора, він може рухатися та видавати звуки.
«Напрямок робототехніки є дуже перспективним та потрібним, – зазначає директор Ірина Топчій. – Це не просто гра чи розвага, це можливість програмувати, конструювати, вирішувати глобальні проблеми тощо. Тому з наступного року цей напрямок стане частиною навчального процесу під час вивчення різних предметів. Учні з 1 до 11 класу зможуть долучитися до його вивчення».
Рада гімназії також підтримала ініціативу гімназії узяти участь у всеукраїнському експерименті авторських шкіл, який триватиме протягом 4 років і дасть можливість навчальному закладу перспективного та індивідуального розвитку.
Крім того, директор розповіла про ремонтні роботи, які вже вдалося реалізувати за підтримки міської влади, депутатів, батьків. Зокрема облаштування нового кабінету захисту Вітчизни, кабінету домедичної підготовки, кабінету «Лего», роздягальні, продовження ремонтних робіт у коридорі першого поверху. У планах гімназії: завершення робіт із облаштування фасаду, капітальний ремонт санвузлів 2 та 3 поверхів, благоустрій території, в тому числі продовження облаштування тротуарною плиткою, облаштування спортивного майданчика та інше.

IMG_3884_1018x679

IMG_3875_1018x679

IMG_3890_1018x679